Register
Coimbatore
Schedule Time Discussion Title
09:30AM - 09:45AM 15 mins Inauguration and Key note
09:45AM - 09:55AM 10 mins Overview of Day
09:55AM - 10:15AM 20 mins Need for HPC in domains and its impact in business
Growth opportunity areas in HPC
10:15AM - 10:45AM 30 mins Pathway from serial computing to parallel computing
10:45AM - 11:00AM 15 mins Tea Break
11:00AM - 11:45AM 45 mins Parallel Programming:Paradigms
Shared memory programming with OpenMP
Distributed memory programming with MPI
Parallel Libraries
11:45AM - 12:30PM 45 mins Demo of Open MP and MPI
12:30PM - 01:30PM 60 mins Lunch Break
01:30PM - 02:00 PM 30 mins Recent trends in supercomputing architectures :
Importance of multi-core and many-core computing in supercomputing
02:00PM - 02:45PM 45 mins Many-core programming : SIMD and vectorization
Demo of Many core SIMD programming
02:45PM - 04:30 PM 75 mins HPC Software Development Tools:  an overview
04:30PM - 05:00PM 30 mins HPC quiz and Prize announcement- for 1st, 2nd and 3rd prize winner